Честит първи учебен ден!

Поздравителен адрес
по повод откриване на учебната година

          Уважаем Директори, уважаеми учители и родители, скъпи ученици, честит първи учебен ден на всички днес!

Първият учебен ден и откриването на новата учебна година е един от най-вълнуващия и хубав празник за всеки българин, защото вековен е стремежът на нашия народ към просвещение.
Мили първокласници, днешният ден за Вас е много важен и специален, защото за първи път ще чуете училищния звънец и ще прекрачите прага на родното училище. Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата на познанието, водени умело от Вашите учители. Понякога ще ви се струва, че е трудно, но в повечето случаи ще е забавно и весело. Бъдете любопитни, четете и питайте. Светът на книгите е приказно място и си струва да пътувате често до там.
А на тези, които вече са вкусили от очарованието на училището, пожелаваме една успешна и ползотворна година. Вярвайте в себе си и се целете наистина високо, защото ние силно вярваме във вас и се гордеем с успехите ви. Скъпи ученици, пожелаваме Ви вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и богата с нови знания. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си!
Първият учебен ден е повод да засвидетелстваме дълбокото си уважение към Вас, учителите, които изграждате от учениците знаещи и можещи личности. Пожелаваме Ви да съхраните енергията и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия.
На Вас, родители, пожелаваме търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите в тяхното благородно дело!
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ГР.НОВИ ПАЗАР
СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ“