БАБА МАРТА

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Днес празник светъл е за нас,
Баба Марта идва в този ранен час.
С мартенички бели и червени ни закичва,
за здраве, за късмет и радост ги нарича.
Птичките да пеят във гората,
румени, засмени да растат децата!

     С това послание, децата от Програма „Богати със здраве“, за изграждане на здравословни двигателни и хранителни навици, поздравиха Кмета на Община Нови пазар, Заместник кмета и Председателят на Общински съвет.
      Пристигането на Баба Марта е първия пролетен празник, които е очакван от всички – и малки, и големи. Закичването с мартеница върви с пожеланието да сме бели и червени, румени и засмени. А свалената мартеница се закачва на цъфнало плодно дръвче.
         Подготовката тази година започна още от началото на месец февруари с изработката на мартеници за украса на дървото на площада. Направиха се повече от 30 мартеници, които бяха закачени на 27 февруари. За присъстващите деца и екипа, украсата премина като празник.
          По-късно, екипа на ЦОП постави пано с мартеници на витрина намираща се на пешеходната зона в града, с което иска да зарадва и поздрави гражданите на Нови пазар с Баба Марта. Мартениците са изработени от децата клиенти на центъра с помощта на екипа. Вложена е много сръчност и умения, с послание за здраве, радост и късмет.

      Нека се зарадваме на празничната украса с мартеници в нашия град!