Безопасен интернетНа 07 февруари 2017 година се отбелязва денят за безопасен интернет в много държави по света. Това се случва за четиринадесети път, като всяка година мотото е различно. Тазгодишното мото е „От теб з@виси“ и реализацията на кампанията е с помощта на Национален център за безопасен интернет:

Тук

може да се запознаете с националната кампания.

Център за обществена подкрепа предвижда през целия месец, провеждането на беседи с ученици от училища в общината, като ще им предложи интересни занимания с много игри, решаване на казуси и раздаване на информационни материали.

Интернет е навлязъл в нашето ежедневие и е невъзможно без него. Децата, понякога, се справят по-добре от възрастните при сърфирането. Все по-често дигиталните устройства се използват и по време на учебен час. Децата играят, слушат музика, контактуват в социални мрежи, споделят снимки и видео, блогърстват и други. Възрастните могат да ги научат кои са опасностите в мрежата и къде да се потърси помощ и подкрепа. Децата имат нужда от подкрепа и място на което да споделят за опасност в мрежата.

Национален център за безопасен интернет публикува листовка с данни за подаване на сигнал и връзка с консултанти при проблеми при сърфирането в мрежата.

Листовка