ДА на таланта, НЕ на дрогата

На 26 юни – Денят против употребата и разпространението на наркотици, в Нови пазар се проведе кампания под мотото „ДА на таланта, НЕ на дрогата“.

Организатори на събитието са Сдр. „Асоц. ЕС-О-ЕС жени и деца преживели насилие“ и Читалищна библиотека „Иван Радов“ в град Нови пазар.  

Благодарение на фондация „От другата страна“ и актьора Алекс Алексиев бе направено представяне на книгата „Падение и спасение“ на Весела Тотева. Той разказа житейската история на авторката, която вече не е между живите, но оставя след себе си завета за падението си и личната си борба с зависимостта. Талантливият актьор говори за пътя, през който минава всеки наркозависим -от моментите на пристрастяване, видовете наркотици, които използват младите хора, начините по които пласьорите ги убеждават да купуват и пътят към лечението.

Алексиев разказа и за филма „Доза щастие“, направен по книгата, които тръгва по кината на 8 ноември 2019. В този филм взема участие дъщерята на авторката, а един от продуцентите е самият Алексиев. Той ще бъде използван и с образователна цел сред младите хора. Фондацията и актьора призоват присъстващите да се занимават със спорт и изкуство.

В отговор на призива му талантливи деца показаха, че да следваш мечтите си и да развиваш таланта си е най-добрия начин да изживееш живота си.

Талантливите деца от Нови пазар и Шумен:

Трио „Бел Ай Крис“ (Белица, Айлин, Кристияна)

Ирина Николова и Адем Насуф от СК „Прима“

Танцова формация  “WoW”

направиха вечерта значима, като призоваха „ДА на таланта, НЕ на дрогата“.

Подкрепяме каузата на фондация „От другата страна“ и се надяваме завбъдеще да реализираме още съвместни проекти.