Кампания „Здрави зъбки“

Център за обществена подкрепа към Сдружение „Асоциация ЕС-О-ЕС“ реализира кампания „Здрави зъбки“ сред децата от детските градини в град Нови пазар –  „Пролет“, „Китка“, „Калина Малина“ и „Зорница“.

Кампанията започна през месец март. Целта на кампанията е по забавен и интересен начин, децата да се информират и изведат правила в грижата за зъбките,

Екипът включен в кампанията, проведе заниманията в 9 групи в четирите детските градини, с повече от 200 деца. Тренинга включваше презентация, дискусия с децата и игри. Всяко дете получи книжка-оцветявка, която да попълни в свободното си време, наситена с игри и картинки за оцветяване.

За финал на кампанията, на 08 май децата присъстваха на тематичен  детски куклен спектакъл „Приказка за Ох“, представен от театъра в град Търговище.

Основния спонсор на кампанията „Здрави зъбки“ е фирма „Рубела“ град Рудозем, която дари паста и четка за всяко дете включено в кампанията. Продуктите са от серията за деца „Dental Kids”.

Екипът на Център за обществена подкрепа благодари за дарението на фирма „Рубела“ и за партньорството на Директорите и педагозите от детските.

Предстои пред следващата година кампанията отново да се реализира.