Екскурзия до Свещари и Абритус

        На 16 юни 2017 година деца, клиенти на Център за обществена подкрепа осъществиха отдавна чакана екскурзия. Маршрута беше съгласуван с децата включени в групова работа по програма „Богати със здраве“.

       Като начало посетихме Тракийската царска гробница до село Свещари. Докосването до миналото по тези земи, интересния разказ на екскурзоводката, детското любопитство и желанието всичко да пипнат, ще оставят спомени за дълго време у децата.

        Следващия обект бе Демир Баба теке – място светилище, достъпно за всички. Големия брой стълби предизвика желание за състезание, но без победител. Като пуснаха стотинки в извора, децата си пожелаха по нещичко, бъркаха в очите на вещицата и се удивиха на големите обувки на Демир баба.

          В следобедните часове посетихме музея в град Разград – Абритус. Експонатите в най-новата изложбена зала, представляваха интерес за ръководителите, отколкото за децата. Но, в новопостроената сграда на интерактивния музей и залите в нея, предизвикаха любопитството и на големите и на малките. Обхождането на залите отне доста време, като всеки искаше да се докосне до всяка игра. Посетителите получиха информационни материали за находките от разградския район и намиращите се в музея експонати.